Omgeving

Basiliek

De Basiliek van de Heiligen Agatha en Barbara is een bijzondere kerk in Oudenbosch. Deze kerk in het westen van Noord-Brabant is 7 dagen per week geopend voor bezoek, rondleiding en gebed.

Parelpad

Met deze compacte route loop je langs de highlights van het erfgoed in Oudenbosch. De zilveren stippen leiden de weg langs o.a. de Basiliek van Oudenbosch, St. Louis en de Sterrenwacht Tivoli.

Sterrenwacht

De sterrenwacht is gevestigd in het voormalige Jezuietenklooster tegenover de Basiliek van Oudenbosch. Dit klooster is gebouwd in 1890. Het observatorium is helemaal in oude staat hersteld.

Arboretum

Op de rand van de klei van de Hollandse Delta en het zand van Brabant komen in het Arboretum Oudenbosch twee werelden samen, die van het rijke Roomse leven en die van de boomkwekers.

NHV museum

Het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum van Oudenbosch exposeert collecties op het gebied van natuur, volkenkunde, geologie en archeologie. De collectie gaat terug tot de 19 de eeuw.

Zouavenmuseum

Het Nederlands Zouavenmuseum is een museum in de Noord-Brabantse plaats Oudenbosch over de Pauselijke Zoeaven. In het archief kun je kijken of jouw familie een zouaaf is geweest.

Saint Louis

Het voormalige jongensinternaat Instituut Saint Louis, inclusief de Kapel, vormt een van de onderdelen van het religieuze erfgoed van de kern Oudenbosch en de gemeente Halderberge.

Suppen Stampersgat

Sup your heart out! Clinics Suppen voor groepen en gezinnen. Yoga op het water? Na een wandeling langs het erfgoed of even een uurtje suppen, huur een plank! Leren Suppen?

Visit Halderberge

Bezoek Oudenbosch of één van de andere bijzondere plekken in Halderberge. Ga fietsen, wandelen of genieten van alles wat er te doen is in Halderberge.